مشاوره قبل از ازدواج


در ازدواج بايد با مطالعه و براساس معيار هاي حقيقي؛ همسر را انتخاب کرد


 


همه خانواده ها بر اين باورند که ازدواج را نبايد سرسري گرفت بلکه بايد با مطالعه و براساس معيار هاي حقيقي؛ همسر را انتخاب کرد. از همين روست که مشاوره قبل از ازدواج با يک متخصص يا يک مشاور خبره که در امور خانواده از اطلاعات امروزي برخوردار است امر مهمي به نظر مي رسد.

اگر در آستانه ازدواج هستيد بهتر است سري هم به دفاتر مشاوره ازدواج بزنيد. اين روزها کارشناسان بسياري توصيه مي کنند که زوج هاي جوان قبل از آغاز زندگي مشترک حتماً بامشاور معتمد م کنند. بي شک زندگي مشترک افقي روشن و جلوه گاهي زيبا براي تولدي دوباره است مشروط بر آن که وجوه ضروري اين اشتراک، يعني توانايي ها و مهارت هاي خاص و سازنده، در تفکر، بينش و عملکرد انسان رويت و ملاحظه شود.



مشاوره قبل از ازدواج گامي در جهت زندگي بهتر
سن ازدواج عامل مهمي است که مي‌توانند رضايت از زندگي مشترک را تحت تاثير قرار دهد هر چند اين عامل به تنهايي نمي‌تواند تعيين کننده باشد، اما عامل مهمي است که بايد مورد توجه قرار گيرد.

اگر زوجين قبل از ازدواج به مشاور مراجعه کنند اين امر به زندگي بهتر و دوام آن کمک شاياني خواهد کرد. مشاوره قبل از ازدواج به عنوان مهم ترين نکته اي است که به افراد کمک مي کند واقع بينانه به ازدواج نگاه کنند و از هرگونه احساسات غيرعقلاني بپرهيزند چراکه پايه و اساس ازدواج بر مبناي معيار هاي عقلاني استوار است.



جوانان بسياري در زمان عقد يا نامزدي يا آشنايي قبل از ازدواج؛ يک زندگي ايده آل و بدون هرگونه اختلاف و درگيري را تصور مي کنند و با چنين ديدگاهي بر اين باورند که بين شان 100 درصد تفاهم وجود دارد، غافل از اين که در نخستين مشکلي که برايشان هنگام زندگي مشترک به وجود مي آيد، آرمان ها و روياهايشان به يکباره فرو مي ريزد و سريع از زير بار مسئوليت زندگي مشترک شانه خالي مي کنند و تصميم به جدايي مي گيرند.



به همين لحاظ مراجعه به مشاور قبل از ازدواج روند مطلوبي در شناخت فرد مقابل و شناخت خود فرد به هنگام قرار گرفتن در چالش هاي دونفره را ايجاد کرده و شناختي نسبي از شرايط روحي، فکري، اجتماعي هر دو نفر به آنها داده و درصد موفقيت زندگي زير يک سقف آنها را بيان ميکند. در همين راستا مشاوران به مراجعه کنندگان خود توصيه هايي مي کنند. طبيعتاً افراد به لحاظ شرايط خانوادگي و تربيت داراي فرهنگ و مسائل اخلاقي خاص هستند. بنابراين توجه به مسائل زير هنگام ازدواج اامي است:



1- در انتخاب همسر عجله و شتاب نکنيد. اين امر را با بررسي و تحقيق انجام دهيد.
2- چنانچه پدر و مادر و خانواده هاي وابسته، سختگيري کنند براي متقاعد کردن آنها از مشاوره ازدواج خانواده کمک بگيريد.
3- در انتخاب همسر پس از بررسي معيار هاي طرف مقابل، وضع خود را با وي مقايسه کنيد و در صورت هماهنگي تصميم گيري کنيد. يعني بايد دختر يا پسر هنگام ازدواج سراغ موردي بروند که حداقل اختلافات فرهنگي، اخلاقي، اقتصادي و. را با خود و خانواده اش داشته باشند تا زندگي شان پايدار باقي بماند. همچنين مشاوران اختلافاتي را که ممکن است بين خانواده هاي داوطلبان ازدواج به وجود بيايد به آنها گوشزد مي کنند و در واقع اختلافات را براي آنها ترسيم مي کنند تا با چشم باز براي زندگي مشترک تصميم بگيرند. 


 


نکات مهم قبل از ازدواج


مشاوره قبل از ازدواج دريچه اي است که به سوي شناخت از يکديگر گشوده مي شود


 


صداقت داشتن دو طرف در حضور مشاور
مشاوره قبل از ازدواج دريچه اي است که به سوي شناخت از يکديگر گشوده مي شود. سوالات قبل از ازدواج اگر بر اساس معيارها و شرايط مناسب انجام شود و فرد مشاوره دهنده از آگاهي و اطلاعات کافي برخوردار باشد، به دو طرف کمک زيادي خواهد کرد. بنابراين دو نفري که براي مشاوره مراجعه مي کنند، بايد با صداقت کامل مسائل خود را با مشاور در ميان بگذارند و به عبارتي تسليم مشاور باشند و به اين نکته توجه داشته باشند که مشاوران هيچ گاه توصيه به ازدواج نمي کنند، همان طور که توصيه به طلاق نمي کنند.



در واقع آن ها با استفاده از تعاريف و فرمول هاي علمي و بررسي مولفه هاي تاثيرگذار در ازدواج، مسائل پيش روي جوانان را به آنان يادآوري و درصد موفقيت يک ازدواج و ريسک هاي آن را گوشزد مي کنند. مشاوران هيچ گاه اطلاعات خصوصي افراد را در اختيار طرف مقابل نمي گذارند بلکه دو طرف را متوجه تناقض ها مي کنند، بنابراين بهتر است جوانان قبل از ازدواج از مشاوران حاذق حوزه خانواده کمک بگيرند.



در سالهاي اخير مشاوره قبل از ازدواج به يک فرآيند تخصصي تبديل شده که البته در همه جاي دنيا مرسوم است. اهميت اين مشاوره زماني مشخص مي شود که به اين نکته توجه داشته باشيم انسان ها از يکديگر شناخت کافي ندارند، بنابراين به منظور دستيابي به اين شناخت براي ازدواج به کمک مشاور نياز داريم.



از آنجا که  ازدواج تولد اختياري است و فرد به اختيار خود تصميم به تشکيل زندگي مشترک مي گيرد. بنابراين يک روانشناس خوب و مشاور حاذق مي تواند به فرد در انتخاب احسن کمک کند.



چگونگي بررسي ملاکهاي ازدواج سالم توسط مشاور
اگر زوجين قبل از ازدواج به مشاور مراجعه کنند اين امر به زندگي بهتر و دوام آن کمک شاياني خواهد کرد. مشاوره قبل از ازدواج به عنوان مهم ترين نکته اي است که به افراد کمک مي کند واقع بينانه به ازدواج نگاه کنند و از هرگونه احساسات غيرعقلاني بپرهيزند چراکه پايه و اساس ازدواج بر مبناي معيار هاي عقلاني استوار است.

مشاوره قبل ازدواج در اولويت اول به روشن ساختن ملاکهايي مي‌پردازند که براي داشتن يک انتخاب مناسب در ازدواج ضروري هستند. عدم توجه به تعيين چنين ملاکهايي و ارزش گذاري و اولويت بندي نامناسب آنها اغلب موجب ناکاميهاي بعدي مي‌شوند. بر اين اساس در مشاوره قبل از ازدواج تلاش مي‌شود ملاکهاي افرادي که قصد ازدواج دارند بررسي شده و راهنمايي لازم در مورد نظر داشتن ملاکهاي مناسب ارائه گردد. 



سنجش آمادگي طرفين براي ازدواج
سن ازدواج عامل مهمي است که مي‌توانند رضايت از زندگي مشترک را تحت تاثير قرار دهد هر چند اين عامل به تنهايي نمي‌تواند تعيين کننده باشد، اما عامل مهمي است که بايد مورد توجه قرار گيرد. بر اين اساس لازم به نظر مي‌رسد ميزان آمادگي سني ، رواني و اجتماعي طرفين مورد بررسي قرار گيرد. بطوري که عدم پختگي رواني ، عاطفي ، جسماني و اجتماعي طرفين مشکلات زيادي را به بار خواهد آورد و روشن است رسيدن به سن و سالي که از لحاظ اجتماعي مناسب براي ازدواج به نظر مي‌رسد به تنهايي قابل تکيه کردن نخواهد بود چرا که افراد مختلف در سنين متفاوتي به پختگي و آمادگي لازم براي ازدواج مي‌رسند. يک فرد 25 ساله ممکن است از پختگي و رشد و تکامل رواني ، اجتماعي و عاطفي برخوردار باشد در حاليکه فرد ديگري در سن 35 سالگي چنين آمادگي را نداشته باشد. 


 


قطعا موارد بي شماري هستند که يک مشاور با توجه به روحيات و خصوصيات افرادي که در مقابل او قرار ميگيرند، گزينش مي کند و اين تست ها براي هر شخص با فرد ديگر متفاوت است. اما آنچه که نتيجه کار مشاور را در مورد همه مراجعان يکسان نشان مي دهد، کمک در يک انتخاب موفق و شايسته براي تمام افرادي است که قدم در راه ازدواج گذاشته اند.

مشخصات

  • جهت مشاهده منبع اصلی این مطلب کلیک کنید
  • کلمات کلیدی منبع : ازدواج ,زندگي ,مشاوره ,مشاور ,مشترک ,توجه ,زندگي مشترک ,براي ازدواج ,عامل مهمي ,قرار گيرد ,مبناي معيار ,احساسات غيرعقلاني بپرهيزند ,غيرعقلاني بپرهيزند چراکه ,هرگونه احساسات غيرعقلاني ,تعيين کننده باشد،
  • در صورتی که این صفحه دارای محتوای مجرمانه است یا درخواست حذف آن را دارید لطفا گزارش دهید.

تبلیغات

محل تبلیغات شما
محل تبلیغات شما محل تبلیغات شما

آخرین وبلاگ ها

برترین جستجو ها

آخرین جستجو ها

دلنوشته برای دل تجارت الکترونیکی فایل و کسب رایگان ارزهای دیجیتالی دانلود آهنگ جدید دانلود نمونه سوالات آزمون استخدامی فولاد مبارکه اصفهان جاوید عباسی پروفیل آلومینیوم دانلود آهنگ جدید babbitt bearing - babbittalloy.com دیگرسو